De meest afwisselende vacatures elektrotechniek

vacatures elektrotechniek

Met vacatures elektrotechniek kom je overal. Je werkt op scholen, voor bedrijven, in woningen, kantoren en overheidsgebouwen. Want iedere installatie, als het nu gaat om verlichting of een alarmsysteem, wordt geplaatst door een monteur elektrotechniek.

Vacatures elektrotechniek bij een ondernemer

Er zijn verschillende ondernemingen die zich gespecialiseerd hebben in elektrotechniek. Soms klein begonnen, als zzp’er, maar ondertussen uitgegroeid tot bedrijven met meerdere medewerkers. Deze bedrijven werken in opdracht van andere ondernemers, aannemers, particulieren of de overheid.

Inspectiewerkzaamheden

In woningen, kantoorgebouwen of scholen worden inspectiewerkzaamheden uitgevoerd. Met behulp van een checklist doorloop je een vast patroon. Problemen los je direct op. Zoals een niet functionerend licht bij de nooduitgang. Ook de meterkast wordt goed nagekeken en als er iets niet in orde is, moet dat onmiddellijk verholpen worden. Veiligheid boven alles.

Storingen verhelpen

Wanneer er storingen optreden in elektrotechnische installaties kan dit tot grote problemen leiden. Een deur die niet meer dicht wil, een slagboom die niet meer open of dicht gaat of een storing in het bewakingssysteem. Het zijn allemaal zaken die zo snel als mogelijk opgelost moeten worden. Ieder bedrijf heeft zijn vaste klantenkring waar vaak op contractbasis storingen verholpen worden.

Installeren

Het plaatsen van nieuwe elektrotechnische installaties of het verbeteren van de huidige installaties hoort ook bij de werkzaamheden. Een verbetering kan een upgrade van het bestaande systeem zijn, betere camera’s plaatsen bijvoorbeeld of het vervangen van oude lampen door LED verlichting.

Welke eigenschappen heb je nodig?

Als monteur in de elektrotechniek ben je proactief waardoor je in een vroeg stadium problemen opspoort en kunt aanpakken. Je bent klantvriendelijk, aangezien je bij opdrachtgevers of particulieren over de vloer komt. Je bent stressbestendig. Niet alles is snel op te lossen, maar dan blijf jij kalm en blijft rustig nadenken over de beste methode. Communicatief ben je sterk. Je overlegt met collega’s en opdrachtgevers. Zodat het voor alle partijen duidelijk is wat het probleem is, hoe het opgelost kan worden en hoeveel tijd of geld dat gaat kosten.

Opleiding

In veel vacatures wordt minimaal om een mbo opleiding gevraagd, van niveau 3 of hoger. Je kunt met een mbo, hbo of wo diploma aan de slag in de elektrotechniek. Het verschil tussen mbo en hbo werk is dat je als hbo‘er vaker in de sales terechtkomt, bijvoorbeeld om elektrotechnische installaties te verkopen. Of dat je als leidinggevende aan de slag gaat. Op mbo niveau ben je vooral uitvoerend bezig.