Een paar tips voor als je last hebt van allergieën

Leven met allergieën is heel vervelend. Als je een allergie hebt voor een bepaald soort eten, moet je daar altijd rekening mee houden als iemand voor je kookt of als je naar een restaurant gaat. Maar er zijn een paar tips die jou kunnen helpen als je last hebt van allergieën. 

Wees voorbereid

Als je een allergie hebt waar je pillen voor moet slikken is het heel belangrijk dat je altijd voorbereid bent en die pillen bij je hebt. Stel je krijgt een allergische reactie dan kun je meteen jouw pillen slikken, zodat de reactie vermindert. Dit gaat niet alleen om pillen, maar ook bijvoorbeeld over een epipen. Het is belangrijk dat je laat weten aan de mensen met wie je bent dat je een epipen op zak hebt. Mensen met een pinda allergie kunnen een hele erge reactie krijgen en op een gegeven moment geen lucht krijgen. Als omstanders is dit even schrikken, maar als zij weten dat jij een epipen bij je hebt kunnen ze die gebruiken om de reactie te verminderen. 

Hooikoorts is ook een vervelende allergie

In deze tijd van het jaar hebben de mensen met hooikoorts veel last, dit is een veel voorkomende allergie. Zorg ervoor dat je vaak doucht, want dan kan je alle pollen die jij hebt opgevangen wegwassen. En als je een hond hebt, borstel die dan ook vaak door. Want honden vangen pollen op in hun vacht, dus dan kan je ook een allergische reactie van je hond krijgen.

Last van allergieën in de slaapkamer 

Om allergische reacties in je slaapkamer te krijgen is niet fijn, maar dit kan wel gebeuren. Als je last hebt van huisstofmijt kan je hier veel last van krijgen in de slaapkamer. Wat je kan doen is een anti allergie dekbed aanschaffen, dit dekbed zorgt ervoor dat je tijdens je slaap minder erg last hebt van de huisstofmijt.