Modieus het strand op met een strandhoed 

De zomer is het seizoen bij uitstek waarbij je je kunt optutten: je kan allerlei laagjes dragen omdat het overdag warm is maar ’s avonds afkoelt, er is de ruimte voor allerlei soorten bloot, en vooral: heel veel accessoires.. Denk aan armbanden, lichte sjaaltjes, zonnebrillen, en niet te vergeten: hoeden. Vooral een strand hoed dames is dit jaar een trend. En dat is niet gek, want het dragen van een strand hoed heeft vele voordelen. In dit artikel bespreken we welke voordelen dat precies zijn. 

Verzorgde uitstraling 

Een strand hoed dames is ideaal voor een dagje naar het strand met vriendinnen of met je kinderen. Het is ontzettend fashionable, want je ziet dat jij net dat extra beetje moeite in je outfit hebt gestoken. Hierdoor kom je al gauw erg verzorgd en alsof je moeite hebt gedaan over, terwijl dat in de realiteit reuze meevalt. Of je nou een bikini of badpak aan hebt en dat topt met een hoed, of een luchtige strand-outfit afmaakt met een hoed, met een strand hoed dames zit je altijd goed. Overigens zijn er natuurlijk verschillende modellen strandhoeden te krijgen, van klein tot groot. 

Geen last van licht en branding 

Naast het feit dat het erg modieus is, is een strand hoed dames ook gewoon erg handig. Zo beschermt deze je namelijk in je gezicht tegen de zon, zodat je minder snel verbrandt. Ook is de noodzaak om zonnebrand op je gezicht te smeren dan minder groot. Dat is prettig, want vele mensen hebben een vettige zonnebrand op hun gezicht waar ze verstopte poriën van krijgen. Daar heb je geen last van bij het dragen van een strand hoed. Tot slot is het ook fijn dat je met deze strandhoed, net als bij een zonnebril, minder last hebt van het licht. Je kan dus gemakkelijk de horizon en de branding rond turen of een boek lezen zonder je ogen tot spleetjes te knijpen.