Online beter vindbaar worden? Een paar tips

Als jij een website hebt, wil jij ervoor zorgen dat die hoger in de zoekmachine komt te staan. Op deze manier vinden steeds meer mensen jouw website en krijg je een groter bereik. Door SEO of SEA te gebruiken kun je ervoor zorgen dat jouw website hoog komt te staan. 

SEO gebruiken zodat je beter te vinden bent

SEO staat voor “Search engine optimization”. De zoekmachines beoordelen of jouw website relevant bij een bepaald zoekwoord past, als iemand dat zoekwoord op zoekt. Stel jouw website is relevant voor dit zoekwoord, dan komt jouw website hoog te staan. Het is belangrijk dat je je website zo goed mogelijk aanpast op de zoekmachines. Links en content van artikelen zijn hiervoor erg belangrijk. Als jij artikelen schrijft moet je trefwoorden gebruiken en goede titels hebben die pakkend zijn. 

SEO is erg lastig, en je moet er ook veel mee oefenen om je vindbaarheid te verbeteren. Er zijn verschillende tactieken en methodes die je kan gebruiken. Het is belangrijk dat jij goed kijkt welke tactiek of methode het beste bij jou en jouw website past. Als je het te lastig vindt om te doen, kan je ook een SEO bureau inschakelen om jou hiermee te helpen. 

SEA toepassen

Je kan ook SEA gebruiken om je vindbaarheid te verbeteren. Bij SEA gaat het kort gezegd om advertenties. Het grootste verschil met SEO, is dat SEA wel geld kost. Je krijgt hier eigenlijk betaald met elke klik. Als jij een website hebt met reclame en iemand klikt op deze advertentie, dan krijg jij geld. Het slimme hieraan is dat jij de doelgroep kan vaststellen. Als jij een site hebt waar vooral jonge mensen op komen, zorg jij voor reclame die bedoeld is voor jonge mensen. Zo klikken de bezoekers veel sneller op de advertentie.