Plex media & DNS server

server

Veel bedrijven maken gebruik van een server om hun bestanden en gegevens in op te slaan. Daarnaast kun je dit vaak ook gebruiken als toegangspunt voor medewerkers die vanuit huis of op locatie werken. Het is een manier om overal toegang te hebben tot de belangrijkste gegevens. Dit alles uiteraard wel op een veilige en verantwoorde manier.

Wat kun je met een Plesk media server?

Een plex server kun je gebruiken voor het delen van video’s en afbeeldingen. Zo hebben medewerkers aan de andere kant van het land ook toegang tot bijvoorbeeld trainingsvideo’s. Echter kan op deze manier ook iedere medewerker afbeeldingen toevoegen aan de server zodat ze op bijvoorbeeld een webshop kunnen worden geplaatst. Daarnaast wordt het privé ook wel gebruikt om abonnementen op streamingdiensten mee te delen. Zo kan iedereen naar zijn favoriete films en series kijken wanneer ze dit willen. Het is mogelijk om dit vanuit een app te doen, maar ook kun je verschillende browser extensies hiervoor gebruiken. Let alleen wel altijd op dat je alleen officiële plugins downloadt. Mocht je niet geautoriseerde plugins downloaden dan kan het hele programma crashen. Dit is uiteraard het laatste wat je wilt!

Waarvoor gebruik je een DNS server?

Een dns server geeft een adres mee aan bijvoorbeeld jouw computer of  website. Deze wordt dan vaak bij websites en webshops ook gebruikt in combinatie met nameservers. Het zijn als het ware de adressen waarop de website of het netwerk draait. Zonder deze servers zou je geen gebruik kunnen maken van de diensten die je hierop hebt. Alles valt en staat dus met de goede instellingen. In de meeste gevallen is het zo dat je hosting provider dit automatisch voor je regelt. Vanwege de veiligheid kiezen bedrijven soms voor andere nameservers zodat ze ook niet gejat kunnen worden.

Dit zijn de voordelen voor bedrijven

Servers bieden een totaaloplossing voor het bedrijfsplaatje. Zo kan je een server gebruiken voor het inloggen van medewerkers. Hiermee hebben zij toegang tot de programma’s die zij nodig hebben. Ook kun je er voor kiezen om bepaalde programma’s niet toe te staan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bepaalde website te blokkeren. Zo kun je voorkomen dat de medewerkers op sites zitten waar ze niet thuis horen. Ook is het belangrijk voor de webshop of website van jouw bedrijf om een goede server te hebben. Deze valt en staat met een goede kwalitatieve verbinding.

Tips voor de bedrijven

Het is slim om dit specialistische werk uit te besteden aan een betrouwbare partij. Zij kunnen je vaak een aanbod doen in de vorm van een managed hosting oplossing. Hiermee regelen zij alles wat nodig is om een server online te houden,. Vaak heb je ook nog toegang tot 24/7 support. Daarnaast is het ook fijn als elke afdeling maar bepaalde rechten heeft. Zo kunnen ze niet in de gegevens van klanten waar ze niets mee te maken hebben. Ook kun je dit gebruiken in je voordeel. Je kunt namelijk vaak ook een software oplossing vinden waar je een handleiding op de server zet en dat iedereen hier toegang tot heeft.