Zeker van mooi weer

Fuerteventura

Op Fuerteventura heb je net als op Lanzarote een vulkanisch landschap, het enige verschil zijn de kleuren die er anders zijn. Wilde kruiden en specerijen groeien op de flanken van de vulkanen en er liggen een aantal prachtige natuurparken, het eiland is ook bijzonder populair omdat het er altijd mooi weer is en de mogelijkheden om te surfen. Tussen het noorden en het oosten liggen de populaire badplaatsen, maar er zijn op het eiland ook voldoende bezienswaardigheden. 

Fuerteventura

Klein vissersdorpje

Een klein maar populair vissersdorpje in in het noorden van Fuerteventura, El Cotillo heeft een relaxte sfeer en is met name onder surfers en hippies een populaire plaats. Bij de haven vind je een openlucht galerie, met leuke tapas barretjes en winkeltjes. In de nieuwe haven die in het zuiden ligt, zijn er een aantal uitstekende visrestaurants. In het noord oosten kan het flink waaien, vandaar dat deze streek erg populair is bij kite surfers en andere watersporters. De uitgestrekte zandduinen hebben de mooiste stranden van de Canarische eilanden.

Perfect voor een zonovergoten vakantie

Ben je een echte zonaanbidder dan is Fuerteventura het perfecte eiland om naartoe te gaan, voor verschillende doelgroepen zijn er stranden. Voor surfers, voor gezinnen met kinderen zijn er lekkere brede zandstranden op het eiland. Maar ook zwarte zand en kiezelstranden, eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. Wanneer je van rust houdt zijn er ook meer dan voldoende plekken te vinden, genieten van de zon en even helemaal bijkomen van alle hectiek.